4 skønne idéer til at introducere børn til musik og musikinstrumenter

Hvis ens barn har meget energi, eller hvis man søger efter fritidsaktiviteter, som de små vil elske, så er det en god idé at introducere dem til musik. Med musikinstrumenter er der god plads til at udfolde sig og udvikle kreativiteten. Bliver de introduceret til musik i skolen senere hen, så vil de andre børn sikkert også synes, at de er utrolig seje.

Den tidlige introduktion

Der er et hav af muligheder for at introducere de små til musikinstrumenter derhjemme. Er man i stand til at tolerere lidt støj, så kan man eksempelvis lave pander og gryder om til slagtøj. Det er en stærk teknik for at få dem til at bruge lidt af alt deres energi. Man kan også bruge elastikker til at imitere en guitar. Kun kreativiteten sætter grænser.

Måske kan man også lære dem, hvordan man fløjter. En tidlig introduktion til dette kan udvikle deres evne til at høre tone og melodi. De vil nemlig udvikle deres pitch, og det kan være med til at introducere dem til sang, hvis de er lidt generte omkring at synge derhjemme.

Syng med de små

Men det er på ingen måde sikkert, at de overhovedet vil være generte omkring det, hvis i synger til dem fra tidlig alder. Så er det jo bare en hvilken som helst anden ting, som de er vant til fra barnsben af. Det danner ydermere et godt grundlag for deres forståelse af musikinstrumenter.

Når vi synger til vores børn, så skaber det et utrolig stærkt bånd, som føres over til resten af livet. Det er desuden bare sjovt, og det vil være med til at skabe højt humør derhjemme.

Lad dem starte på musikskole

Hvis de er introduceret til det, fra de er helt små, så kan det være klogt at lade dem vide omkring musikskoler. Det kan blive en sjov fritidsaktivitet, som også giver lidt ro i hjemmet for en kort stund, hvis der er travlt.

Har de meget energi, så kan det være en idé at starte til trommer eller andre musikinstrumenter, der betragtes som værende slagtøj. Her kan man få lov at slå sig lidt løs og udvikle sine rytmiske evner. De mere klassiske instrumenter som klaver og guitar danner stærkt grundlag for en rig, musikalsk opvækst. Har man bare lidt styr på en eller begge af disse, så kræver det ikke meget at lære nærmest enhver anden form for instrument senere hen.

Bliver de bidt af det, så kan man da også investere i musikinstrumenter, som de kan benytte sig af derhjemme.

Hav musik kørende i baggrunden

Ønsker man sig et musikalsk hjem, så er det bare at have musik kørende som et baggrundselement i stuen. Fra tidlig alder er det med til at promovere en interesse i det, og snart danner de sig deres egen smag. Den vil dog nok læne sig opad, hvad man som forældre spiller for dem.

Det skaber også mere liv i hverdagen, og der er da ingen grænser for, hvor sjovt det kan være at danse fjollet rundt i stuen med sin lille.

Comments are closed.