Drømmer du om en elbil?

Der er vist ikke længere nogen, der kan være i tvivl om, at elbiler er kommet for at blive. Vi ser efterhånden flere og flere elbiler på de danske veje, og alle bilproducenter har efterhånden som minimum en hybridbil i sortimentet.

Der er altså også rigtig mange gode grunde til at investere i en elbil. Herunder kan du læse om nogle af de overvejer, du bør gøre dig, inden du hopper med på bølgen.

En ladestation er et must

Hvis du køber en elbil, får du også brug for en ladestation. Der findes efterhånden mange ladestationer rundt omkring på de danske vejnet og i byerne. Det er ikke som for bare fem år siden, hvor det kunne være en udfordring at finde en. Det kan dog også være en fordel at installere en ladestation derhjemme.

Med din egen ladestation i hjemmet, er du altid sikker på, at du kan få ladet din elbil op. Det er desuden billigere at oplade bilen derhjemme, og du har ovenikøbet mulighed for selv at vælge, om det skal være grøn energi.

Hvis du synes det lyder som en god idé med en ladestation derhjemme, så find ladestationer til elbiler allerede i dag.

Det grønne valg

Der har været en del diskussion om, hvorvidt elbiler nu også er det bedste valg for klimaet. Det er helt rigtigt, at der udledes en masse CO2, når elbilernes store batterier skal produceres. Men det indhenter de altså hurtigt, når de først er kommet på vejene.

I det store regnskab udleder elbiler langt mindre CO2 end benzin- og dieselbil, når de er i brug. I et land som Danmark kommer en stor del af vores el desuden fra vindenergi og andre grønne energiformer.

Strømmen der bruges til at oplade elbilerne, er derfor langt grønnere end brændstoffet, der driver en konventionel benzin- eller dieselbil.

Billigere i vedligeholdelse

Elbiler består af færre mekaniske dele end en benzin- eller dieselbil. Det vil altså groft sagt sige, at der er færre ting, der kan gå i stykker i en elbil. Derved er en elbil billigere i vedligeholdende, og den har brug for færre reparationer i sin levetid.

En krone sparet er, som bekendt, en krone tjent. De penge du sparer på vedligehold af din bil, kan du i stedet bruge på sjovere ting som underholdning på de største streamingtjenester.

Faktisk kan du spare helt op til 50 % på dine værkstedsregninger med en elbil, hvilket bestemt ikke er så dårligt endda.  

Comments are closed.