Dyrk dine interesser, og bliv en gladere person

Mange mennesker står klar til at fortælle dig, at det er vigtigt, at du ikke glemmer at bruge tid på dine interesser. Et travlt hverdagsliv eller en masse pres kan hurtigt komme til at betyde, at man helt glemmer at gøre de ting, man holder af.

Men udover det selvfølgelig er synd og skam, så er det også i høj grad noget, som smitter af på din person, hvis du hele tiden nedprioriterer de ting, du faktisk interesserer dig mest for. Er du glad for at spille bold, men kommer du aldrig afsted, bliver du nok også mindre glad i hverdagen. Det går ud over din effektivitet på arbejdet, dit sociale liv og måske også dit parforhold.

Derfor skal man sørge for at få prioriteret sig selv, så man også kan blive et mere behageligt menneske over for andre.

Skab energi igen

Hvis du føler, at du på det seneste har haft en tendens til at tabe energien, og at du generelt ikke orker ret meget, kan det være en rigtig god idé at få gjort nogle ting, du finder sjove. Det kan være med til at puste lidt liv i det hele igen, og du får måske mulighed for at se lidt lysere på tingene igen.

Selvom det måske virker besynderligt, at en løbetur eller fodboldtræning kan give energi, når det jo egentlig er fysisk krævende, så er det ret naturligt, fordi det sætter gang i mange ting i hjernen. Vi har brug for fysisk aktivitet, hvis vi skal have mental aktivitet, og derfor er det selvfølgelig ofte et plus at holde sig selv i gang.

Interesserne kan dog også sagtens være forbundet med andre ting end sport. Det kunne måske være at tage i bogklub eller ud for at drikke en god kop kaffe.

Tal med din bedre halvdel

Hvis man lever i et parforhold, skal der selvfølgelig være plads til at prioritere både sig selv og forholdet. Det kan være udfordrende, hvis dagene i forvejen er lidt lange, og man ikke lige synes, man kan overskue at lave ting sammen eller hver for sig – udover at smide sig i sofaen hurtigst muligt.

Måske er det tid til en snak om, hvornår I skal prioritere jeres interesser. Det gælder også hver for sig, for måske kan I koordinere det, så det ikke går alt for meget ud over jeres fælles liv, som selvfølgelig også er nødt til at have en høj prioritet.

Sig også nej

Selvom man sommetider skal tvinge sig selv til at komme afsted til noget, så er det også nødvendigt, at man sommetider tør sige nej. Hvis man ikke føler, at det kan give noget, og at man har brug for en aften derhjemme til at slappe af, så skal man selvfølgelig også kunne gøre det. Det skal ikke være så firkantet, at man skal dyrke interesser, blot fordi eksperterne siger, at det er en god idé. Lysten skal fortsat drive værket.

Comments are closed.