Gode råd til at låne penge

For mange, kan det være tillokkende at låne penge. Det er på betingelsen, at du ved, at du vil kunne betale dem tilbage på et senere tidspunkt. Ellers kan det skabe problemer på længere sigt. Der er derfor både fordele og ulemper ved at låne penge.

Der er for eksempel scenarier, hvor du har brug for et hurtig og nemt lån til tandlæge, eller du mangler det sidste beløb til at afbetale din bil. Her kan et forbrugslån være enormt fordelagtigt. Inden du ansøger om sådan et lån, er det en god idé at finde ud af, hvor meget det kommer til at koste dig månedligt i afdrag. Til det, kan du med fordel benytte en forbrugslån beregner.

Lån ikke mere end nødvendigt

Er du en af mange der, efter at have modtaget et stort lån, føler træng til at bruge flere penge end du normalt ville? Måske får du lyst til bestille en ekstra omgang ugentlig take away. Eller bruger du flere penge på at bestille tøj end du gjorde førhen. Det kan være fristende, netop fordi det føles som om man er i besiddelse af ’gratis penge’.

Men man må huske, at et lån er ikke lig med gratis penge – tværtimod. Jo flere penge du bruger af dit lån, des flere penge vil du komme til at skulle betale tilbage igen.

Sæt dig ind i betingelserne på dit lån

Inden du tager et lån, er det essentielt at du forstår hvad du skriver under på. Ved at forstå vilkårene og handelsbetingelserne, kan du undgå dummefejl der vil koste dig økonomisk. Lån er netop forskellige, fra annuitets- til serielån, og afhængigt af hvilken kreditor du vælger at benytte, vil der være forskellige forventninger til dig der låner.  

Vær forsigtig med at låne penge for at afbetale anden gæld

Oftest er det bedst at afbetale sin gæld hurtigst muligt med de penge som du har tjent. Hermed undgår du forsat at skulle betale renter på gælden.

Problemet med at låne penge for at afbetale gæld, er at det kan føre til større og mere komplekse økonomiske problemer på længere sigt. Hermed ikke være sagt, at man ikke kan komme i en økonomisk presset situation, hvor man har brug for pengene i det givne øjeblik. I så fald, kan for eksempel et kviklån være nyttigt.

Comments are closed.