Har du overvejet at få installeret en biopejs?

Der er ikke noget mere lækkert og hyggeligt end levende flammer i stuen på en kold vinterdag. Der er dog flere forskellige muligheder, og i denne artikel vil vi komme ind på biopejse eller ethanol pejse, som de også kaldes. Denne type varmer ikke op ved hjælp af hverken træ eller træbriketter, men derimod med gassen ethanol -deraf kommer navnet.

Det er simpelthen en flamme, der er tændt på gas. Nogle kalder det også for en bioethanol ovn. Der er forskellige typer af biopejse, så mulighederne er mange for at finde en odel, der passer ind i netop dit hjem. De kan deles op i:

  • ·        Gulv biopejse
  • ·        Væghængt biopejs
  • ·        Lofthængt bioethanol ovn
  • ·        Bord biobrænder
  • ·        Indbyggede biopejse
  • ·        Indsats bioethanol pejs
  • ·        Biobrænder brandkar

Der findes en rigtig god side, hvor du kan få yderligere uddybning af, hvad biopejse er samt få indsigt i andre brugeres oplevelse af biobrændsel ovn.

De populære biobrændsel ovne / biopejse

Biopejse er blevet rigtig populære og ses i særlig stor grad i nybyggerier. De udstråler en form for luksus, de er pæne og nemme at vedligeholde modsat en almindelig brændeovn, som skal tømmes og renses jævnligt, og så tager det også noget tid, hver gang en brændeovn skal tændes op.

biopejs i marmor

Det slipper man for med en biopejs. Her skal man bare tænde for den, og så er den i gang. Samtidig er der ikke an masse rengøring og vedligeholdelse af den. Noget af det, som tiltrækker mange, er den levende flamme. Da en biopejs ikke har brug for træ eller andet, så kan nogle mene, at den virker tom eller kedelig. Det er der heldigvis råd for.

Pynt til pejsen

Man kan få forskelligt pynt, som kan lægges ind i pejsen. Det kan eksempelvis være nogle flotte sten eller noget, som skal forestille træ, der har været ild i. Det skubber lige lidt ekstra til hyggen, som er en af de store årsager til, at mange gerne vil have en pejs.

Tager man en klassisk biopejs som eksempel, då forbinder mange dette med en kamin eller pejs, der er forholdsvis stor, og som ligner de gamle pejse fra amerikanske film. De nye klassiske biopejse har dog et opdateret look, som eksempelvis kan fås i et neutralt, råt og grå stenlook.

Man skal dog være opmærksom på, at selvom at der ikke er tale om træ med flammer i, så er der stadig tale om flammer, som bliver utroligt varme. Har man børn eller dyr, så kan det være en god idé at investere i et brændeovnsgitter, såfremt pejsen står et sted, hvor de vil kunne komme til den. Samtidig bør man bruge den med omtanke, lige som så mange andre ting med ild. Den tændes op med en gas, men gassen er heldigvis ikke eksplosiv, så dette behøver man ikke at frygte.

Alt i alt er en biopejs et rigtigt godt valg til dig, der gerne vil have hyggen og varmen fra flammerne, men ikke vil bruge en masse tid på at fylde træ i, holde den ved lige og rengøre den hele tiden. Biopejsen er det nemme valg.

Comments are closed.