I tvivl om hvem du skal stemme på? sådan bliver du klar til valg

Der er mange danskere, som op til et folketingsvalg er i tvivl om hvem de skal stemme på, og med god grund. Det politiske felt kan godt være en jungle at finde rundt i og det kan være svært at finde de kandidater man er mest og mindst enig med. Derfor kan det være en god ide at tage moderne redskaber i brug, så man nemmere kan finde de kandidater man er enige med. På den måde gør man valgkampen en lille smule nemmere for sig selv, og man gør det lidt nemmere at sætte et kryds nede i boksen, på et oplyst grundlag. Man kan eksempelvis finde en kandidat der matcher ens overbevisning ved hjælp af en kandidattest

Find din kandidat ved hjælp af en kandidattest eller en blog 

Der er mange mennesker, som vælger at finde deres kandidat ved hjælp af en kandidattest. Kandidattesten hjælper dig med at finde en kandidat på baggrund af din politiske overbevisning og den kommune du bor i og kan stemme i. På baggrund af dine svar får du præsenteret fem kandidater du er mest enig med og fem du er mindst i enige med. Ofte kan du sammenligne dine svar med disse kandidater, så du på den baggrund kan få hjælp til at træffe dette svære og vigtige valg. Ligeledes kan du sammenligne dine svar med de kandidater du er mest enige. Du kan også læse mere om kandidaten og finde ud af om det er en kandidat du kunne overveje at stemme på. 

Der er også mange der læser mere om partierne på partiblogs og lignende, så man kan lære en smule mere om de partier man overvejer at stemme på, inden man stemmer på dem. Det er altid en god ide, at vide hvorfor man stemmer på et parti, men også hvorfor man ikke stemmer på de andre partier. 

Hav et åbent sind 

Når du tager en valgtest, er det en god ide at have et åbent sind. Det er ikke sikkert du får præsenteret en kandidat fra det parti du normalt stemmer på, så det er kan være en god ide, at man læser op på den kandidat, man får præsenteret, samt partiets politik, inden man beslutter sig endeligt. Det kunne jo være, at man skulle skifte parti til et parti, man er mere enig med. 

Comments are closed.