Pengemangel? Se dine muligheder for kviklån

Står du over for en investering af større eller mindre karakter, men oplever du, at pengebeholdningen er en anelse lav? Hvis det er tilfældet, kan det være, at du – ligesom så mange andre danskere – kan få gavn af at benytte dig af muligheden for at optage et kviklån.

Traditionelt set har man gået i banken, når man har haft brug for at låne penge, men i takt med internettets udbredelse, er det i fortsat stigende grad blevet populært at låne penge hos online låneudbydere. Denne popularitet er der flere forskellige forklaringer på.

Hvorfor vælge et kviklån frem for et traditionelt banklån?

Når det i stigende grad er blevet populært at låne penge online hos diverse kviklånsudbydere, skyldes det, at det på flere forskellige punkter er væsentligt nemmere at låne penge her end i banken. Dels er det betydeligt hurtigere og dels skal man gennemgå betydeligt færre skridt for at få lov til at låne penge.

De fleste kviklånsudbydere benytter i dag en automatiseret godkendelsesproces og kreditvurdering. Det betyder, at du, når du sender din låneansøgning blot skal angive dit NemID og en række grundlæggende oplysninger om dig selv. På baggrund af disse oplysninger laver systemet automatisk en vurdering af, hvorvidt du lever op til kravene og er egnet til at optage et lån hos den givne låneudbyder. Dette gør låneprocessen væsentligt hurtigere end ved traditionelle banklån, og mange kviklånsudbydere lover deres kunder, at de kan sende en låneansøgning af sted i dag og have det lånte beløb disponibelt på deres konto i morgen.

I de fleste tilfælde er der relativt få krav, der skal være opfyldt for at få lov at optage et lån hos de forskellige online udbydere. Typisk er der blot krav til, at du skal befinde dig i en bestemt aldersgruppe, at du skal have et dansk CPR-nummer, og at du ikke er registreret dårlig betaler i enten RKI eller Debitor Registret. Opfylder du disse krav, vil du i langt de fleste tilfælde kunne optage et kviklån.

Desuden gøres låneprocessen nemmere af, at det, når man låner hos de fleste kviklånsudbydere, ikke er nødvendigt at stille sikkerhed for lånet. Det betyder, at du ikke ved at fremvise forskellige dokumenter skal kunne bevise, at du har økonomisk råderum til at tilbagebetale lånet. Det betyder ydermere, at du ikke skal kunne redegøre for, hvad du ønsker at benytte det lånte beløb til.

Ønsker du at få et overblik over dine online lånemuligheder, kan du se en oversigt hos Dit-kviklaan.

Er du registreret i RKI? Lån alligevel

Som nævnt er det et krav hos de fleste kviklånsudbydere, at man ikke er registreret dårlig betaler i RKI eller Debitor Registret. Er du registreret et af disse steder, er det dog alligevel muligt at finde låneudbydere, som er villige til at låne penge til dig. Ofte gælder der dog en række andre og lidt strammere regler, når du låner som registreret dårlig betaler. Se en oversigt over dine lånemuligheder, når du er registreret i RKI eller Debitor Registret i en gennemarbejdet artikel her.

Comments are closed.