Sådan undgår du lugtende fodboldstøvler

Vi kender det alle. Det der med, at man kommer hjem fra træning eller kamp, pakker tasken ud og så mødes man af en stank uden lig.

Man bliver et øjeblik i tvivl, om nogle skulle have puttet en død mår i tasken, men man indser hurtigt, at de der støvler man har haft på i 2 timer i streg, ikke ligefrem dufter af violer.

Så hvad kan du gøre, for at undgå det?

Well, du kan ikke rigtig undgå, at sved og varme dannes, når dine fødder pakkes ind i både strømper og fodboldstøvler, men du kan sørge for, at støvlerne ikke kommer til at lugte permanent.

Du får her X tricks til at undgå lugtende og stinkende fodboldstøvler.

 

Op af tasken med dem

Det virker oplagt, men mange os kan godt glemme det i farten eller måske bare vælge den dovne løsning.

Men er der én ting der får fodboldstøvler til at lugte, er det opbevaring i en sportstaske fyldt med svedigt tøj og fugtige håndklæder.

Gør derfor dig selv den kæmpe tjeneste, som det første når du kommer hjem at tage støvlerne op af tasken.

Så er du kommet langt.

 

Frisk luft skulle være så sundt

Og det gælder ikke bare for dig, men også for dine fodboldstøvler.

Med den mængde af fugt og varme, som støvlerne udsættes for under træning og kamp, er det væsentligt, at du får givet dine støvler luft.

Så når du har taget støvlerne op af tasken, skal du sørge for, at de bliver sat udenfor og dermed kan trække en masse frisk luft.

Hvis det er varmt og solrigt, så sæt dem i skyggen. Er det koldt i vejret, skal du passe på med at sætte dem udenfor – så må du gå på kompromis, og måske sætte dem i et rum med udluftning, eller et andet sted, hvor de kan få mest mulig udluftning.

 

Er skaden sket?

Vi kan jo alle være lidt glemsomme – eller dovne – fra tid til anden.

Så hvis uheldet skulle være ude for dig, og du simpelthen ikke kan slippe af med lugten i dine fodboldstøvler, findes der især et ”husmorråd” der kan anvendes med fordel:

Rodalon

En opløsning af Rodalon og vand (gå konservativt til værks, og lav en tynd blanding til at starte med) ned i en forstøver og spray dem så forsigtigt til inde i selve støvlen

Så er der en god chance for, at du kan få lugten væk.

Vil du gerne undgå ”husmorrådene”, kan du også investere i en såkaldt BioSpray som fås både i Matas og forskellige sportsforretninger.

Comments are closed.