Skal du til at studere? Dette skal du være opmærksom på

Hvis du skal til at studere, så vil du snart blive introduceret til en helt ny levevis. Det er noget helt specielt at være studerende. Man har det hårdt, men det er også spændende – hvis man altså har valgt det rigtige. Du kan læse lidt mere om, hvad du skal være opmærksom på, hvis du skal til at studere. Det er jo altid rart at være lidt forberedt, ikke?

 

Husk at have en A-kasse

Når du studerer, så er det vigtigt, at du er medlem af en A-kasse. En A-kasse skal hjælpe dig, når du er færdig med at studere og ikke længere har adgang til SU. Det er de færreste, der får et job med det samme, de er færdige med at studere. Derfor har man ofte brug for lidt finansiel støtte, indtil man finder et job, hvor man har en løn. Se her de bedste a-kasse tilbud, så du kan få meldt dig ind i en A-kasse.

 

Du kommer til at være fattig

Når man er på SU, så får man virkelig ikke særlig mange penge udbetalt. Det kan være svært at få det hele til at hænge sammen, og man har ofte kun råd til lige at købe det nødvendige. Du behøves dog ikke at være fattig, selvom du er på SU. Du kan f.eks. tage et kviklån 18 år uden sikkerhed. Her kan du altså låne penge lige fra den dag, du fylder 18. Du kan selvfølgelig også vælge at tage et SU-lån eller at få et arbejde ved siden af. Det er bare ikke alle, der kan holde til det.

 

Det bliver hårdt

Du har måske prøvet HHX eller STX, men det er ingenting ved siden af universitetet. Der er rigtig meget selvstudie på universitetet, og du skal læse rigtig mange lange, svære tekster. Du skal forberede dig på, at du nogle gange kommer til at sidde en hel nat og lave en opgave eller læse en tekst. Du skal være forberedt på, at du nogle gange kommer til at blive frustreret, fordi du ikke forstå den tekst, du sidder med.

 

Det bliver en fest!

Selvom det er hårdt at studere, så kan det virkelig også være festligt. Der arrangeres rigtig mange gode fester på universitetet, og de fleste studier har jo også en fredagsbar, hvor du kan hænge ud sammen med dine venner.

Comments are closed.