Rod i softwaren i virksomheden? Prøv DAM!

Det er vigtigt, at man har et godt overblik over alle filer i en virksomhed. Det er noget rod, hvis der ikke er god orden i det digitale system, og det kan bidrage til forsinkelser, forvirringer og fejl. Hvis I ikke har det komplette overblik over jeres digitale filer, så kan det være, I skal over et DAM-system.

Hvad er et DAM-system?

DAM er en forkortelse for digital asset management. Det dækker over et system, der gør det muligt for en virksomhed at samle alle filer ét sted. Det er smart, fordi det bliver nemmere for de ansatte at finde og tilgå bestemte filer. I kan i virksomheden få hjælp til at få sat et sådan system op af Encode DAM – det er noget, I ikke kommer til at fortryde. Lad os komme lidt nærmere ind på, hvorfor det er så smart.

Der er plads til det hele

Der er mange virksomheder, der ikke har den bedste løsning, når det kommer til opbevaring af filer samt fildeling. Det kan være, I bruger et fællesdrev, hvor alle de ansatte har mulighed for at uploade deres filer og dele dem med hinanden. Det kan også være et system, der virker i en vis mængde tid, men ofte vil man støde ind i pladsproblemer, fordi der ikke er plads til at dele mere end et par tusind filer.

Drop at spilde tiden

Udover pladsproblemet kan i som virksomhed og løbe ind i andre udfordringer, hvis I ikke har styr på jeres digitale platform. De ansatte kan f.eks. ende med at bruge lang tid på at lede efter en bestemt fil, fordi I har måtte lave flere fællesdrev for at få plads til det hele. Som chef er du sikkert interesseret i, at de ansattes tid bliver brugt mest muligt effektivt, og derfor skal I naturligvis ikke spilde tiden på at sidde og lede efter filer, når der findes en god løsning på udfordringen.

Filer i alle formater

Der er plads til et hav af forskellige filer, hvis man vælger en DAM-løsning. Her kan man både uploade lydfiler, videoer, billeder, dokumenter og meget mere. Man kan tilmed lave et logisk system over filerne, så det er nemt for de ansatte at finde det, de leder efter.

Skal I bruge et DAM-system?

Hvis du ikke ved, om et DAM-system er noget for jer, så kan du jo overveje følgende: Har I haft problemer med plads, når I skal fildele? Har I nogle gange prøvet, at der er filer, der er gået tabt, fordi der er rod i det nuværende system? Har I oplevet, at I ikke kan sende en E-mail, fordi filen deri er for stor til forsendelse? Eller bruger I generelt bare meget tid på at lede efter filer, fordi I ikke har et godt system? Hvis du kan svare ”ja” til noget af ovenstående, så vil jeres virksomhed helt sikkert nyde godt af et nyt og forbedret system til filer. Det er dét, I skal bruge DAM-systemet til.

Comments are closed.